Over ons

Tweedehands gereedschap kringloopwinkel tholen

Kringloopwinkel OverThollig wordt gerund door een groep vrijwillig(st)ers. De naam OverThollig verwijst naar overbodig/overdadig. Bij de kringloopwinkel kan alles gebracht worden wat ‘over’ is. De doelstelling van een kringloopwinkel is duurzaamheid: de winkel levert een positieve bijdrage aan een duurzaam milieu door de hoeveelheid grof vuil en huisvuil te verminderen. Als mensen weten van het bestaan van een kringloopwinkel gaan ze bewuster om met het milieu. Ze brengen er hun spullen zodat deze een tweede bestemming krijgen. De letter ‘h’ in ‘OverThollig’ is een verwijzing naar Tholen.

Begin 2007 gingen de deuren  van de kringloopwinkel voor het eerst open in het oude Timpa gebouw aan de Wattstraat. Al in 2005 zijn de eerste stappen gezet om tot de realisatie te komen van wat nu werkelijkheid is: een prachtige kringloopwinkel in Tholen die voor iedereen wat te bieden heeft. Het gebouw aan de Wattstraat is inmiddels gesloopt. Sinds februari 2011 zijn wij gevestigd aan Postweg 3c in Tholen.

De afgelopen jaren zijn diverse verbeteringen aan het gebouw aangebracht. De entree heeft een facelift gekregen en de ramen van de bovenverdieping zijn vervangen. Ook is de etage beter toegankelijk gemaakt door het aanbrengen van een prachtige houten trap. Verder is er een tussenwand geplaatst, zodat nu de winkel afgesloten is van de achterliggende loods.

Op 26 januari 2013 is de winkel officieel heropend. Toen is ook gekozen voor een nieuwe naam, website en logo. De naam OverThollig verwijst naar overbodig, overdadig. Bij de kringloopwinkel kan alles gebracht worden wat niet meer gebruikt wordt en wat andere mensen nog prima kunnen gebruiken. Hergebruik is goed voor het milieu en doordat ons aanbod laag geprijsd is ook goed voor de portemonnee!

Geef een antwoord